Rose Hobart 1936

  • 5.5 41 stemmen
  • 19 min
  • Mysterie
Trailer afspelen

Rose Hobart is een surrealistische experimentele korte film uit 1936 gemaakt door kunstenaar Joseph Cornell. Cornell kocht een kopie van de film East of Borneo uit 1931 en was zo gefascineerd door Rose Hobart, de hoofdrolspeelster in de film, dat hij besloot de film zodanig te monteren dat alleen de scènes van de actrice overbleven. Hij voegde vervolgens enkele opnamen van een zonsverduistering toe en plaatste er muziek onder van Nestor Amaral, van wie hij een lp had gekocht in een kringloopwinkel. In 1936 ging de film in première, samen met enkele andere korte films gemaakt door Cornell. In het publiek zat Salvador Dalí, die na het zien van de film de projector omgooide en beweerde dat hij precies hetzelfde idee had voor een film maar er nooit iets mee gedaan had. De film, die 19 minuten duurt, werd in 2001 opgenomen in het National Film Registry.


Stream Rose Hobart (1936) online in België

Wil je Rose Hobart (1936) kijken? Is de film Rose Hobart met Rose Hobart te streamen op Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, GoPlay, VRT MAX, Streamz of andere Belgische on-demand streamingdiensten? Op deze pagina vind je het overzicht van waar je Rose Hobart kunt streamen, kopen, huren of downloaden via streamingdiensten in België.

Geen beschikbare streamingdiensten in België


Acteurs en actrices

Crew


  • Verschijningsdatum Woensdag 9 december 1936
  • Speelduur 19 minuten
  • Genres Mysterie
  • Productielanden United States of America
  • Trefwoorden Collage film.

Links IMDb The Movie Database Trakt.tv OpenSubtitles




Veelgestelde vragen

De film Rose Hobart (1936) is momenteel niet te zien op Belgische streamingdiensten.

De film Rose Hobart (1936) is momenteel niet beschikbaar om online te kijken op streamingdiensten in België.

De film Rose Hobart (1936) is momenteel niet beschikbaar om te kopen op streamingdiensten in België.

De film Rose Hobart (1936) is momenteel niet beschikbaar om te huren op streamingdiensten in België.

In België kan je Rose Hobart (1936) legaal downloaden. Streamingdiensten zoals Netflix laten toe om een beperkt aantal films te downloaden. Het voordeel van downloaden in plaats van streamen is dat je de film Rose Hobart (1936) offline kunt bekijken als je geen internetverbinding hebt. Je kan de film Rose Hobart (1936) ook online downloaden via torrent-sites. Het is dan wel aangeraden een VPN te gebruiken.

Rose Hobart (1936) is momenteel niet beschikbaar op Netflix in België.

Rose Hobart (1936) is momenteel niet beschikbaar op Disney+ in België.

Rose Hobart (1936) is momenteel niet beschikbaar op Amazon Prime Video in België.

Rose Hobart (1936) is momenteel niet beschikbaar om te streamen op Apple TV+. Rose Hobart (1936) is momenteel niet te koop of te huur op Apple TV in België.