Streamz in België

Streamz in België: een overzicht van de streamingdienst in ons land

Streamz is een Belgische streamingdienst die steeds meer aandacht trekt van zowel lokale als internationale kijkers. Streamz werd gelanceerd in september 2020 als een joint venture tussen de Belgische mediagroepen DPG Media en Telenet. Sinds de lancering heeft Streamz zich gevestigd als een belangrijke speler op de Belgische streamingmarkt, met een groeiend aanbod van exclusieve programma's en films. Met deze opkomende streamingdienst kunnen Belgische kijkers genieten van een breed scala aan inhoud, van lokale klassiekers tot internationale blockbusters en zelfs originele content geproduceerd in samenwerking met Belgische productiehuizen. Lees verder om meer te weten te komen over Streamz in België en waarom het een geweldige streamingoptie kan zijn voor kijkers in België.

Streamz in België

Streamz aanbod in België

Streamz biedt een breed scala aan inhoud, van lokale klassiekers tot internationale blockbusters en exclusieve content die geproduceerd is in samenwerking met lokale productiehuizen. Streamz heeft ook deals met internationale productiebedrijven zoals HBO en Showtime, waardoor het ook populaire series zoals Game of Thrones, Friends en The Big Bang Theory kan aanbieden. Daarnaast biedt Streamz ook een selectie van documentaires en sportevenementen.

Populaire films op Streamz in België

Wat kost een abonnement bij Streamz in België?

Streamz biedt verschillende abonnementsopties, afhankelijk van de behoeften en voorkeuren van de kijkers. Het standaard Streamz Premium-abonnement kost €12,95 per maand en biedt onbeperkte toegang tot het Streamz-aanbod. Daarnaast is er een Streamz+ abonnement beschikbaar voor €20,95 per maand, dat extra voordelen biedt zoals toegang tot recente blockblusters en cinemaparels van de grootste filmmakers.

Streamz Basic Streamz Premium Streamz Premium+
Prijs (per maand) € 7,95 € 12,95 € 20,95
Aantal schermen (gelijktijdig) 1 4 4
Downloads opslaan X
Beeldkwaliteit van stream Full HD (1080p) Full HD (1080p) Full HD (1080p)
Volledige aanbod films & series X X
Kijken via tv, laptop, tablet & smartphone
Reclamevrij X
 • Streamz Basic-abonnement (€ 7,95 per maand):
  Met Streamz Basic kijk je naar exclusieve Vlaamse series, Streamz Originals, internationale topseries, een brede catalogus van Vlaamse series, films en uren kijkplezier voor kids. Je kijkt met reclame en kunt tot 2 kijkprofielen aanmaken, maar je kan slechts op 1 scherm tegelijkertijd kijken.
 • Streamz Premium-abonnement (€ 12,95 per maand):
  Met Streamz Premium kijk je alles van Streamz en krijg je een breed aanbod van recente blockbusters en cinemaparels van de grootste filmmakers. Je kijkt zonder reclame, kunt tot 5 profielen aanmaken en op 4 schermen tegelijkertijd kijken. Met Streamz Premium kun je ook films en afleveringen downloaden.
 • Streamz Premium+-abonnement (€ 20,95 per maand):
  Met Streamz Premium+ kijk je alles van Streamz én krijg je een breed aanbod (zeker 200 films per jaar) van recente blockbusters en cinemaparels van de grootste filmmakers. Je kijkt zonder reclame, kunt tot 5 profielen aanmaken en op 4 schermen tegelijkertijd kijken. Met Premium+ kun je ook films en afleveringen downloaden.

Met een variatie aan prijzen en opties, kan iedereen gemakkelijk een abonnement vinden dat past bij zijn of haar behoeften en budget. Tip: Bespaar tot 30% door een jaarabonnement af te sluiten. Veel kijkplezier!

Hoeveel kost Streamz per maand via Telenet of Proximus?

Telenet, Proximus en Orange bieden regelmatig de mogelijkheid om Streamz te combineren met tv- en internetpakketten voor extra korting.

Streamz Originals in België

Streamz Originals zijn exclusieve Vlaamse series die geproduceerd zijn in samenwerking met lokale productiehuizen.

 • De Bende van Jan de Lichte - Een Belgische historische dramaserie die zich afspeelt in de 18e eeuw. De serie volgt het verhaal van de legendarische struikrover Jan de Lichte en zijn bende, die opereerden in de omgeving van Aalst en Ninove.
 • Black-out - De serie draait om een nationale stroomuitval die het land in chaos stort en de zoektocht naar de oorzaak van de black-out. Een spannende en intrigerende serie die kijkers meeneemt in een wereld van politieke intriges, belangenverstrengeling en cybercriminaliteit.
 • Fair Trade - Een Vlaamse televisieserie uit 2021 die draait om de drugswereld in Antwerpen. De serie volgt drie personages die op verschillende manieren betrokken zijn bij de drugshandel. Fair Trade toont de harde realiteit van de drugswereld, waarin geld en geweld de boventoon voeren en waarin de grens tussen goed en kwaad soms vervaagt.

Deze exclusieve inhoud is een belangrijke manier waarop Streamz zich onderscheidt van andere streamingdiensten en de Belgische kijkers een unieke en lokale kijkervaring biedt.

Tips en tricks voor het kijken naar Streamz in België

Hier zijn enkele tips en tricks voor het kijken naar Streamz in België:

 • Kijk op het juiste apparaat: Streamz is beschikbaar op verschillende apparaten, waaronder smartphones, tablets, computers, smart tv's en streamingapparaten zoals Chromecast en Apple TV. Zorg ervoor dat je op een apparaat kijkt dat compatibel is met Streamz en dat een goede internetverbinding heeft.
 • Gebruik de zoekfunctie: Als je op zoek bent naar een specifiek programma of film, gebruik dan de zoekfunctie op Streamz om snel de inhoud te vinden die je zoekt.
 • Maak gebruik van de downloadfunctie: Streamz biedt de mogelijkheid om programma's en films te downloaden voor offline weergave. Dit kan handig zijn als je onderweg bent of geen goede internetverbinding hebt.
 • Schakel ondertitels in: Streamz biedt de mogelijkheid om ondertitels in verschillende talen in te schakelen. Dit kan handig zijn als je een programma of film in een andere taal bekijkt of als je gehoorproblemen hebt.
 • Gebruik de 'Verder kijken' functie: Streamz onthoudt waar je bent gebleven in een programma of film en biedt de mogelijkheid om op dezelfde plaats verder te kijken als je later terugkomt om te kijken.

Door deze tips en tricks te gebruiken, kun je het meeste uit je Streamz-ervaring halen en genieten van de inhoud die deze streamingdienst te bieden heeft.

Voordelen van Streamz

 • Streamz heeft een breed scala aan inhoud, inclusief lokale en internationale programma's en films, evenals exclusieve content die geproduceerd is in samenwerking met lokale productiehuizen.
 • Streamz werkt samen met andere Belgische mediabedrijven en productiehuizen om de inhoud van de streamingdienst uit te breiden en te versterken.
 • Streamz biedt verschillende functies en interfaces om de kijkervaring te verbeteren, zoals de mogelijkheid om ondertitels te selecteren in verschillende talen en de mogelijkheid om programma's en films te downloaden voor offline weergave.
 • Streamz onderscheidt zich van zijn concurrenten door zijn nadruk op lokale inhoud en exclusieve programma's en films.

Nadelen van Streamz

 • Streamz heeft beperkingen op het aantal gelijktijdige streams per account, wat problematisch kan zijn voor gezinnen of groepen die verschillende programma's tegelijkertijd willen bekijken.
 • Streamz heeft niet hetzelfde niveau van naamsbekendheid als zijn concurrenten zoals Netflix en Disney+, wat kan leiden tot minder gebruikers en minder marketingkracht.
 • Sommige kijkers vinden de prijs van het Streamz-abonnement te hoog in vergelijking met andere streamingdiensten.
 • Sommige gebruikers klagen dat de exclusieve inhoud niet van dezelfde kwaliteit is als die van andere streamingdiensten.

Streamz abonnement opzeggen in België

Als je je Streamz-abonnement wilt opzeggen, kun je dit op verschillende manieren doen:

 • Via de Streamz-website:
  Log in op je Streamz-account en ga naar de pagina 'Mijn account'. Klik vervolgens op 'Abonnement beheren' en selecteer 'Opzeggen' om je abonnement te annuleren.
 • Via de Streamz-app:
  Open de Streamz-app op je mobiele apparaat en ga naar de pagina 'Mijn account'. Tik vervolgens op 'Abonnement beheren' en selecteer 'Opzeggen' om je abonnement te annuleren.
 • Via de klantenservice:
  Je kunt ook contact opnemen met de klantenservice van Streamz om je abonnement op te zeggen. Dit kan via e-mail, telefonisch of via de chatfunctie op de Streamz-website of -app.

Onthoud dat Streamz een opzegtermijn van 1 maand hanteert. Dit betekent dat je nog een maand toegang hebt tot de service nadat je je abonnement hebt opgezegd en dat je geen restitutie ontvangt voor de resterende tijd van je abonnement. Zorg er dus voor dat je je abonnement opzegt voordat de volgende betalingsperiode begint als je niet langer toegang wilt hebben tot de dienst.