Apple TV+ in België

Apple TV+: een overzicht van de streamingdienst in ons land

Apple TV+ is een streamingdienst van het Amerikaanse technologiebedrijf Apple en is beschikbaar in België. De streamingdienst biedt een breed scala aan exclusieve, originele inhoud, zoals films, tv-series, documentaires en kinderprogramma's. We vertellen je alles over Apple TV+ in België, waaronder het aanbod, de kosten en enkele tips en trucs om het beste uit de streamingdienst te halen.

Apple TV+ in België

Aanbod Apple TV+ in België

Apple TV+ biedt in België een betaalbare streamingdienst met exclusieve Apple Originals en een hoge beeld- en geluidskwaliteit. Hoewel het aanbod beperkt is in vergelijking met andere streamingdiensten, biedt het nog steeds kwalitatief hoogstaande content. De streamingdienst biedt een groeiende bibliotheek van Apple Originals, waaronder bekroonde series zoals "The Morning Show", "Ted Lasso" en "For All Mankind". Het streamingplatform biedt daarnaast ook documentaires, kinderprogramma's en films.

Om toegang te krijgen tot Apple TV+, heb je een Apple ID nodig en moet je je abonneren op de Apple TV+ dienst. De app is beschikbaar op verschillende apparaten, zoals iPhone, iPad, Apple TV, Mac, pc en bepaalde smart-tv's en streamingapparaten.

Populaire films op Apple TV in België

Wat kost een abonnement bij Apple TV+ in België?

Een abonnement op Apple TV+ kost in België € 9,99 per maand. Er is een gratis proefperiode van 7 dagen beschikbaar voor nieuwe gebruikers om de dienst uit te proberen. Daarnaast kunnen klanten die een nieuw Apple-apparaat kopen, zoals een iPhone, iPad, Mac of Apple TV, tot 3 maanden gratis gebruik maken van Apple TV+.

Apple TV+
Prijs (per maand) € 9,99
Aantal schermen (gelijktijdig) 6
Downloads opslaan (aantal apparaten) 5
Beeldkwaliteit van stream 4k (2160p) & HDR
Volledige aanbod films & series
Kijken via tv, laptop, iPad & iPhone
Reclamevrij
 • Apple TV+ abonnement (€ 9,99 per maand):
  Een abonnement op Apple TV+ kost € 9,99 per maand. Dit is relatief goedkoop in vergelijking met andere streamingdiensten. Bovendien biedt Apple TV+ een gratis proefperiode van 7 dagen, zodat je de dienst kunt uitproberen voordat je een abonnement afsluit.

Hoeveel kost Apple TV+ per maand via Telenet of Proximus?

De prijs van Apple TV+ via Telenet of Proximus is hetzelfde als wanneer je je rechtstreeks abonneert via Apple, namelijk € 9,99 per maand.

Apple TV+ Originals

Een van de grootste voordelen van Apple TV+ is dat het een aantal exclusieve Originals biedt die nergens anders te zien zijn. Deze titels zijn vaak van hoge kwaliteit en trekken veel kijkers aan. Hieronder vindt u enkele van de meest populaire Apple TV+ Originals in België:

 • Ted Lasso - Een komedieserie over een Amerikaanse voetbalcoach die naar het Verenigd Koninkrijk verhuist om een Engelse voetbalploeg te trainen.
 • For All Mankind - Een alternatieve geschiedenisserie waarin de Sovjet-Unie als eerste op de maan landt en de Space Race tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie intensiever wordt.
 • The Morning Show - Een dramaserie over het reilen en zeilen achter de schermen van een ochtendshow op televisie.
 • See - Een sciencefictionserie die zich afspeelt in een post-apocalyptische wereld waarin mensen blind zijn.

Dit zijn exclusieve Apple Originals die je alleen op streamingdienst Apple TV+ kunt vinden.

Tips en tricks voor het kijken naar Apple TV+ in België

Hier zijn enkele tips en trucs om het meeste uit uw Apple TV+ abonnement te halen in België:

 • Gebruik de "Up Next" functie om bij te houden welke afleveringen u nog moet bekijken.
 • Maak gebruik van de offline-kijkfunctie om content te downloaden en te bekijken als u geen internetverbinding heeft.
 • Kijk samen met vrienden en familie via de "SharePlay" functie.
 • Gebruik Siri om te zoeken naar titels of om uw content af te spelen met uw stem.
 • Maak gebruik van de "Kids & Family" sectie voor kindvriendelijke inhoud.

Door deze tips en tricks te gebruiken, kun je het meeste uit je Apple TV+ ervaring halen en genieten van de inhoud die deze streamingdienst te bieden heeft.

Voordelen van Apple TV+

 • Lage kosten: Apple TV+ is één van de goedkoopste streamingdiensten op de Belgische markt.
 • Hoge kwaliteit originele content: Apple TV+ legt de nadruk op kwaliteit boven kwantiteit en biedt een selectie van originele shows en films met hoog productiewaarde en bekende acteurs. Series zoals "The Morning Show", "Ted Lasso" en "For All Mankind" hebben positieve recensies en prijzen ontvangen, wat aangeeft dat de dienst in staat is om aantrekkelijke en boeiende content te produceren.
 • Advertentievrij: Apple TV+ biedt een volledig advertentievrije kijkervaring. Dit betekent dat abonnees kunnen genieten van hun favoriete shows en films zonder onderbrekingen door commercials. Dit kan een groot voordeel zijn voor kijkers die ononderbroken entertainment prefereren.
 • Offline weergave en gezinsdeling: Apple TV+ ondersteunt offline weergave, waardoor abonnees hun favoriete shows en films kunnen downloaden om ze later te bekijken zonder internetverbinding. Dit is handig voor situaties waarin internettoegang beperkt of niet beschikbaar is, zoals tijdens het reizen. Bovendien kunnen abonnees hun Apple TV+ abonnement delen met maximaal vijf andere gezinsleden via de Family Sharing-functie, wat zorgt voor extra waarde en gemak.
 • Beschikbaarheid op Apple-apparaten: Voor gebruikers die al Apple-producten zoals iPhones, iPads en Macs bezitten, is Apple TV+ gemakkelijk toegankelijk en goed geïntegreerd in het Apple-ecosysteem. De dienst is beschikbaar via de Apple TV-app, die vooraf is geïnstalleerd op alle compatibele apparaten, waardoor abonnees eenvoudig toegang hebben tot hun content.
 • 4K, Dolby Vision en Dolby Atmos-ondersteuning:: Apple TV+ ondersteunt 4K Ultra HD-resolutie, Dolby Vision HDR en Dolby Atmos-audio voor veel van zijn titels. Dit zorgt voor een hoogwaardige kijk- en luisterervaring voor abonnees met compatibele apparatuur. In vergelijking met sommige concurrenten die extra kosten in rekening brengen voor 4K-content, biedt Apple TV+ deze verbeterde kwaliteit zonder extra kosten.

Nadelen van Apple TV+

 • Beperkte contentbibliotheek: Apple TV+ biedt voornamelijk originele content, wat betekent dat het aanbod beperkter is in vergelijking met concurrenten zoals Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Abonnees die op zoek zijn naar een uitgebreidere selectie van films en tv-series, kunnen teleurgesteld zijn door het aanbod van Apple TV+.
 • Geen licentie voor content van derden: In tegenstelling tot andere streamingdiensten, heeft Apple TV+ geen licenties voor bestaande films en tv-series van derden. Dit betekent dat je niet kunt kijken naar populaire shows en films die op andere platforms beschikbaar zijn. Dit kan voor sommige gebruikers een belangrijk nadeel zijn, vooral als ze op zoek zijn naar een meer gevarieerd aanbod.
 • Langzamere toevoeging van nieuwe content: Vanwege de focus op originele programmering kan Apple TV+ langzamer zijn in het toevoegen van nieuwe content in vergelijking met andere streamingdiensten. Concurrenten zoals Netflix en Amazon Prime Video voegen regelmatig zowel originele als gelicentieerde content toe, waardoor hun bibliotheken sneller groeien en gebruikers meer variatie krijgen. Voor abonnees die constant op zoek zijn naar nieuwe films en series om te bekijken, kan de langzamere frequentie van contentupdates op Apple TV+ een groot nadeel zijn.
 • Minder apparaatondersteuning: Hoewel Apple TV+ beschikbaar is op verschillende apparaten, zoals iPhones, iPads, Macs en sommige smart-tv's, is het niet zo breed ondersteund als andere streamingdiensten. Dit betekent dat mensen die geen Apple-producten bezitten of een smart-tv hebben die Apple TV+ niet ondersteunt, mogelijk een extra streamingapparaat moeten aanschaffen om toegang te krijgen tot de dienst.
 • Hogere prijs per titel: Omdat Apple TV+ een kleinere contentbibliotheek heeft dan andere streamingdiensten, is de prijs per titel relatief hoger. Hoewel de maandelijkse kosten van Apple TV+ concurrerend zijn, krijgen abonnees mogelijk minder waar voor hun geld als ze de beschikbare content vergelijken met die van andere diensten met grotere bibliotheken.

Apple TV+ abonnement opzeggen in België

Als je besluit om je Apple TV+ abonnement op te zeggen, volg dan deze stappen:

 • Ga naar de "Instellingen" app op uw iPhone of iPad.
 • Tik op uw naam en vervolgens op "Abonnementen".
 • Selecteer uw Apple TV+ abonnement en tik op "Annuleer abonnement".
 • Volg de instructies op het scherm om uw abonnement te annuleren.

Let op: Zorg ervoor dat je het abonnement opzegt vóór de volgende factureringsperiode om te voorkomen dat je nog een maand in rekening wordt gebracht.