Netflix in België

Netflix in België: een overzicht van de streamingdienst in ons land

Netflix is een van de grootste streamingdiensten ter wereld en heeft een enorm aanbod aan films, tv-series, documentaires en meer. In België is de populariteit van Netflix de afgelopen jaren enorm gegroeid, mede dankzij de grote variatie aan content die beschikbaar is in onze taal. We geven je een overzicht van Netflix in België, inclusief informatie over het aanbod, de prijzen en de beste series en films die momenteel beschikbaar zijn.

Netflix in België

Netflix aanbod in België

Netflix is een geweldige streamingdienst met een enorm aanbod aan films, tv-series, documentaires en meer. In België is het aanbod van Netflix goed aangepast aan onze taal en cultuur en is het populair bij zowel jong als oud. Het aanbod van Netflix in België is vergelijkbaar met dat van andere landen, hoewel er wel een aantal verschillen zijn in de beschikbaarheid van bepaalde series en films. Het aanbod van Netflix in België omvat momenteel duizenden titels, waaronder veel populaire series en films van over de hele wereld. Er zijn ook tal van Belgische producties en series te vinden op het platform.

Populaire films op Netflix in België

Wat kost een abonnement bij Netflix in België?

De prijzen van Netflix-abonnementen in België variëren, afhankelijk van het type abonnement dat je kiest. Er zijn drie opties beschikbaar:

Basic Standaard Premium
Prijs (per maand) € 9,99 € 14,99 € 19,99
Aantal schermen (gelijktijdig) 1 2 4
Downloads opslaan (aantal apparaten) 1 2 3
Beeldkwaliteit van stream SD (480p) Full HD (1080p) 4k (2160p) & HDR
Volledige aanbod films & series
Kijken via tv, laptop, tablet & smartphone
Reclamevrij
 • Basic-abonnement (€ 9,99 per maand):
  De goedkoopste optie geeft je toegang tot de Netflix-bibliotheek op één scherm tegelijk. Dit abonnement is een goede optie voor mensen die alleen kijken op één apparaat in SD-kwaliteit (480p). Je kan slechts op één toestel downloads opslaan. Dit abonnement kost € 9,99 per maand.
 • Standaard-abonnement (€ 14,99 per maand):
  De populairste optie geeft je toegang tot de Netflix-bibliotheek op twee schermen tegelijk. Dit abonnement kost € 14,99 per maand en biedt HD-kwaliteit aan. Dit abonnement is geschikt voor huishoudens waarbij er meerdere personen tegelijkertijd Netflix willen kijken op verschillende apparaten.
 • Premium-abonnement (€ 19,99 per maand):
  De duurste optie biedt toegang tot de Netflix-bibliotheek op vier schermen tegelijk. Dit abonnement kost € 19,99 per maand en biedt Ultra HD-kwaliteit aan. Dit abonnement is ideaal voor gezinnen of huishoudens waarbij er meerdere personen tegelijkertijd Netflix willen kijken in de hoogste 4k beeldkwaliteit.

Met een variatie aan prijzen en opties, kan iedereen gemakkelijk een abonnement vinden dat past bij zijn of haar behoeften en budget. Veel kijkplezier!

Hoeveel kost Netflix per maand via Telenet of Proximus?

De prijzen van Netflix-abonnementen zijn overal hetzelfde. Tenzij er een promotie loopt bij Telenet of Proximus kan je dus evengoed rechtstreeks bij Netflix een abonnement afsluiten.

Hoe kies je het juiste Netflix-abonnement?

Het kiezen van het juiste Netflix-abonnement hangt af van verschillende factoren. Hier zijn enkele vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen welk abonnement het beste bij jou past:

 • Hoeveel mensen zullen tegelijkertijd gebruik maken van je Netflix-account?
 • Kijk je voornamelijk op een telefoon, tablet of televisie?
 • Is het belangrijk voor jou om in HD-kwaliteit te kijken?
 • Wil je kunnen genieten van Ultra HD-kwaliteit (4k)?
 • Heb je de behoefte om te downloaden om offline te kunnen kijken?

Het Basic-abonnement is geschikt voor mensen die op één apparaat kijken en geen HD-kwaliteit nodig hebben. Het Standaard-abonnement is ideaal voor huishoudens waarbij er meerdere personen tegelijkertijd Netflix willen kijken in HD-kwaliteit. Het Premium-abonnement is ideaal voor gezinnen waarbij er meerdere personen tegelijkertijd Netflix willen kijken in Ultra HD de hoogste kwaliteit. Hopelijk hebben we jou geholpen de juiste keuze te maken voor jouw Netflix-abonnement en kan je genieten van de beste series, films en documentaires op het platform.

Netflix Originals in België

Naast de vele titels van andere producenten heeft Netflix ook een groot aanbod aan eigen content, de zogenaamde Netflix Originals. Hieronder vind je enkele populaire Netflix Original-series en -films die momenteel beschikbaar zijn om te streamen in België:

 • The Crown - Deze historische dramaserie volgt het leven van Queen Elizabeth II en haar familie vanaf haar kroning in 1952 tot het heden. De serie heeft verschillende prijzen gewonnen en wordt geprezen om de sterke prestaties van de cast en de prachtige kostuums en sets.
 • Enola Holmes - Deze avonturenfilm met Millie Bobby Brown in de hoofdrol speelt zich af in de 19e eeuw en volgt het jongere zusje van Sherlock Holmes. De film is een mix van actie, avontuur en humor en is geschikt voor het hele gezin.
 • Ozark - Deze misdaadserie volgt een gezin dat gedwongen wordt om te verhuizen naar de Ozark Mountains nadat ze betrokken raken bij een drugskartel. De serie heeft een duister en intens verhaal en wordt geprezen om de sterke prestaties van de cast.

Naast de internationale Netflix Originals heeft Netflix ook lokale content die speciaal gericht is op de Belgische markt. Zo kun je genieten van Belgische films en series zoals De Twaalf, Undercover, Tabula Rasa en Eigen Kweek; of Franstalige producties zoals La Révolution, Lupin en Dix Pour Cent. Ook kun je kiezen uit verschillende genres zoals komedie, drama, thriller, horror en romantiek.

Tips en tricks voor het kijken naar Netflix in België

Om optimaal te kunnen genieten van Netflix in België, zijn er enkele handige tips en tricks die je kunt gebruiken. Hieronder vind je enkele praktische tips:

 • Gebruik ondertiteling om te genieten van buitenlandse content in de originele taal.
 • Stel ouderlijk toezicht in om ervoor te zorgen dat kinderen alleen toegang hebben tot geschikte content.
 • Pas je accountinstellingen aan om de beeld- en geluidskwaliteit aan te passen aan je internetverbinding.
 • Gebruik de "Mijn Lijst" functie om titels op te slaan die je later wilt bekijken.
 • Maak gebruik van de aanbevelingen van Netflix om nieuwe series en films te ontdekken die bij jouw kijkvoorkeuren passen.

Met deze tips en tricks kun je nog meer uit je Netflix-ervaring halen en genieten van de beste series en films die beschikbaar zijn op het platform.

Voordelen van Netflix

 • Netflix heeft voor ieder wat wils. Je kunt kiezen uit verschillende genres, talen, landen en categorieën. Of je nu houdt van actie, komedie, drama, horror of romantiek, je vindt altijd wel iets dat bij je past.
 • Netflix produceert ook eigen originele content die je nergens anders kunt zien. Denk aan bekroonde series als Stranger Things, The Crown, The Witcher en Lupin. Maar ook aan films als The Irishman, Marriage Story en Glass Onion: A Knives Out Mystery.
 • Netflix is makkelijk te gebruiken op verschillende apparaten. Je kunt Netflix kijken op je tv via een smart tv of een mediabox zoals Chromecast of Apple TV. Je kunt ook Netflix kijken op je computer of laptop via de website. Netflix is ook beschikbaar als app op je smartphone of tablet.
 • Netflix laat je zelf bepalen wanneer en hoeveel je kijkt. Je kunt pauzeren, terugspoelen en vooruitspoelen wanneer je wilt. Je kunt ook meerdere afleveringen achter elkaar bingen zonder reclameonderbrekingen. En je kunt ook offline downloaden om later te kijken zonder internetverbinding.
 • Netflix heeft een redelijke prijs-kwaliteitverhouding. Je kunt kiezen uit drie verschillende abonnementen die geschikt zijn voor alle soorten gebruikers. Het Basic-abonnement kost 8,99 euro per maand en laat je Netflix kijken op één scherm tegelijk zonder HD-kwaliteit. Het Standard-abonnement kost 13,49 euro per maand en laat je Netflix kijken op twee schermen tegelijk met HD-kwaliteit. Het Premium-abonnement kost 17,99 euro per maand en laat je Netflix kijken op vier schermen tegelijk met HD- en Ultra HD-kwaliteit en HDR.

Nadelen van Netflix

 • Netflix heeft niet altijd het nieuwste of het beste aanbod. Sommige series of films zijn pas veel later beschikbaar dan in andere landen of helemaal niet beschikbaar in België. Dit komt door de verschillende licentierechten die per land kunnen variëren.
 • Netflix verandert regelmatig zijn aanbod zonder waarschuwing vooraf. Sommige series of films verdwijnen plotseling van de service omdat de licentie verloopt of omdat er een conflict is met een andere partij. Dit kan frustrerend zijn als je net iets wilt gaan kijken dat niet meer beschikbaar is.
 • Netflix heeft veel concurrentie van andere streamingservices die ook aantrekkelijke content bieden. Denk aan Streamz, Disney+, Amazon Prime Video of Apple TV+. Deze services hebben soms exclusieve rechten op bepaalde series of films die niet op Netflix te zien zijn. Zo kun je bijvoorbeeld Game of Thrones alleen zien op Streamz en Star Wars alleen zien op Disney+.
 • Netflix kan verslavend zijn als je er te veel gebruik van maakt. Je kunt gemakkelijk urenlang achter elkaar blijven kijken naar series of films zonder dat je het doorhebt. Dit kan nadelig zijn voor je slaapritme, je sociale leven of je productiviteit.

Netflix abonnement opzeggen in België

Netflix is een populaire streamingdienst die beschikbaar is in België en biedt een breed scala aan tv-series, films en documentaires. Als je om welke reden dan ook besluit om je Netflix-abonnement op te zeggen, kan dit gemakkelijk worden gedaan via de Netflix-website. We geven je stap voor stap instructies over hoe je je Netflix-abonnement in België kunt opzeggen:

 • Stap 1: Log in op je Netflix-account
  Ga naar de Netflix-website en log in op je account. Dit kan via de startpagina van Netflix waar je je gebruikersnaam en wachtwoord kunt invullen.
 • Stap 2: Ga naar je accountpagina
  Eenmaal ingelogd, klik je op je profielfoto in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer je "Account" in het uitklapmenu.
 • Stap 3: Ga naar de abonnementspagina
  Scroll op de Account-pagina naar beneden en klik op de knop "Lidmaatschap opzeggen" onder het gedeelte "Lidmaatschap en facturering".
 • Stap 4: Bevestig de opzegging
  Op de pagina "Lidmaatschap opzeggen" vind je informatie over je huidige abonnement en de mogelijkheid om de opzegging te bevestigen. Klik op de knop "Opzegging voltooien" om de opzegging te bevestigen.
 • Stap 5: Controleer je e-mail
  Nadat je de opzegging hebt bevestigd, ontvang je een e-mail van Netflix ter bevestiging. Controleer je e-mail om er zeker van te zijn dat de opzegging correct is verwerkt.

Het opzeggen van je Netflix-abonnement in België is een eenvoudig proces dat snel en gemakkelijk kan worden gedaan via de Netflix-website. Volg deze eenvoudige stappen om je abonnement op te zeggen en vergeet niet om je e-mail te controleren om te bevestigen dat de opzegging succesvol is verwerkt. Mocht je op enig moment besluiten om weer een Netflix-abonnement te nemen, dan kun je je account op elk moment opnieuw activeren.