Disney Plus in België

Disney+ in België: een overzicht van de streamingdienst in ons land

Sinds september 2020 is Disney Plus officieel beschikbaar in België en hebben Belgische kijkers toegang tot de uitgebreide bibliotheek van Disney-films en -series. In dit artikel zullen we het aanbod van Disney Plus in België bespreken, evenals de prijzen, voordelen en nadelen, en hoe je een abonnement kunt opzeggen.

Disney+ in België

Disney + aanbod in België

Disney Plus is de streamingdienst van The Walt Disney Company en biedt kijkers toegang tot een uitgebreide bibliotheek van films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Disney Plus is beschikbaar in België sinds september 2020 en biedt Belgische kijkers de mogelijkheid om hun favoriete films en series te bekijken op verschillende apparaten, waaronder smartphones, tablets, laptops en smart-tv's.

Het aanbod van Disney Plus in België is zeer uitgebreid en biedt een groot aantal films en series van verschillende franchises. Het omvat onder meer alle Disney-klassiekers, Pixar-films, de Marvel Cinematic Universe, Star Wars-films en -series, National Geographic-documentaires en nog veel meer. Er is voor elk wat wils, of je nu van animatiefilms houdt, superhelden, of documentaires.

Populaire films op Disney+ in België

Wat kost een abonnement bij Disney Plus in België?

Een abonnement op Disney Plus in België kost €8,99 per maand, maar er is ook een jaarlijks abonnement beschikbaar voor €89,99 per jaar. Met het jaarabonnement bespaar je dus twee maanden aan abonnementskosten.

Disney+
Prijs (per maand) € 8,99
Aantal schermen (gelijktijdig) 4
Downloads opslaan (aantal apparaten) 10
Beeldkwaliteit van stream 4k (2160p) & HDR
Volledige aanbod films & series
Kijken via tv, laptop, tablet & smartphone
Reclamevrij
 • Disney Plus-abonnement (€ 8,99 per maand):
  Er bestaat slechts één abonnements type. Je krijgt toegang tot de volledige Disney Plus-bibliotheek op vier schermen tegelijk. Tip: Je kunt ruim 15% besparen met een jaarabonnement voor € 89,90 per jaar, zodat je 12 maanden voor de prijs van 10 krijgt.

Hoeveel kost Disney+ per maand via Telenet of Proximus?

De prijzen van Disney Plus-abonnementen zijn overal hetzelfde. Tenzij er een promotie loopt bij Telenet of Proximus kan je dus evengoed rechtstreeks bij Disney+ een abonnement afsluiten.

Disney+ Originals in België

Disney+ is een van de meest populaire streamingdiensten ter wereld, en een van de belangrijkste redenen daarvoor is de exclusieve content die het aanbiedt. Disney+ Originals zijn films en series die speciaal voor de streamingdienst zijn geproduceerd en nergens anders te zien zijn. In dit artikel bespreken we de beste Disney+ Originals die beschikbaar zijn in België.

 • The Mandalorian - The Mandalorian is misschien wel de bekendste Disney+ Original, en met goede reden. Deze serie speelt zich af in het Star Wars-universum en volgt een premiejager die bekend staat als de Mandalorian. De serie is een mix van sciencefiction, actie en avontuur en is geliefd bij Star Wars-fans van alle leeftijden. Het tweede seizoen van The Mandalorian is nu te zien op Disney+.
 • Wandavision - Wandavision is een serie uit het Marvel Cinematic Universe en volgt het verhaal van Wanda Maximoff en Vision. De serie speelt zich af na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame en verkent de relatie tussen Wanda en Vision op een unieke en innovatieve manier. De serie heeft lovende recensies ontvangen vanwege de originele verhaallijn en het uitstekende acteerwerk.
 • Soul - Soul is een animatiefilm van Pixar en vertelt het verhaal van Joe Gardner, een jazzpianist die zijn passie voor muziek volgt na een ongelukkig incident. De film verkent diepgaande thema's zoals levensdoelen, passies en de betekenis van het leven. Soul won de Oscar voor beste animatiefilm en is nu te zien op Disney+.

Disney+ Originals zijn een belangrijke reden waarom zoveel mensen zich abonneren op Disney+. Met een uitgebreide bibliotheek van exclusieve content, waaronder series als The Mandalorian en Wandavision en films als Soul en Lady and the Tramp, is er voor elk wat wils. Of je nu een fan bent van sciencefiction, animatie of musicals, er is altijd iets te vinden op Disney+.

Tips en trucs voor het kijken naar Disney Plus in België

Onze tips en tricks bij het streamen op Disney Plus in België:

 • Maak gebruik van profielen: Disney Plus maakt het mogelijk om verschillende profielen aan te maken, zodat ieder gezinslid zijn eigen gepersonaliseerde content kan bekijken. Hierdoor hoef je niet steeds door de content van andere gebruikers te scrollen om jouw favoriete films en series te vinden.
 • Download content om offline te bekijken: Als je onderweg bent en geen toegang hebt tot wifi, kun je toch jouw favoriete films en series bekijken door ze van tevoren te downloaden. Dit is ook handig als je op vakantie gaat en niet zeker weet of je altijd internet hebt.
 • Gebruik de zoekfunctie: Als je op zoek bent naar een specifieke film of serie, hoef je niet door alle content te scrollen om deze te vinden. Gebruik gewoon de zoekfunctie om snel te vinden wat je zoekt.
 • Ontdek nieuwe content: Disney Plus heeft veel exclusieve content die nergens anders te zien is, zoals de Disney+ Originals. Neem dus de tijd om door de verschillende categorieën te bladeren en nieuwe content te ontdekken.
 • Maak gebruik van de watchlist: Als je een film of serie tegenkomt die je later wilt bekijken, voeg deze dan toe aan je watchlist. Op deze manier vergeet je nooit meer wat je nog wilt zien en heb je altijd een lijst met content waar je uit kunt kiezen.

Door deze tips en tricks te gebruiken, kun je het meeste uit je Disney Plus-ervaring halen en genieten van de inhoud die deze streamingdienst te bieden heeft.

Voordelen van Disney+

 • Uitgebreide bibliotheek: Disney Plus biedt een uitgebreide bibliotheek aan films en series van verschillende franchises, waaronder Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Er is voor elk wat wils.
 • Disney+ Originals: Disney Plus heeft ook exclusieve content die nergens anders te zien is, zoals de populaire serie The Mandalorian, de Pixar-film Soul en de live-actionversie van Lady and the Tramp.
 • Meerdere apparaten: Met één abonnement op Disney Plus kun je op meerdere apparaten tegelijk kijken, zoals op smartphones, tablets, laptops en smart-tv's.
 • Betaalbaar: Een abonnement op Disney Plus in België is relatief betaalbaar, zeker als je het vergelijkt met andere streamingdiensten. Het jaarlijkse abonnement bespaart je zelfs nog meer geld.
 • Downloaden van content: Met Disney Plus kun je films en series downloaden om offline te bekijken. Dit is handig als je onderweg bent en geen toegang hebt tot internet.

Nadelen van Disney+

 • Niet alle content beschikbaar: Niet alle films en series van Disney zijn beschikbaar op Disney Plus. Sommige titels zijn nog steeds exclusief te zien op televisie of in de bioscoop.
 • Beperkt aanbod National Geographic: Hoewel National Geographic onderdeel is van het aanbod van Disney Plus, is het aanbod van National Geographic beperkt en is er minder content beschikbaar dan op de televisiezender.
 • Ondertiteling soms afwezig: Bij sommige films en series ontbreekt de ondertiteling in de Nederlandstalige versie.
 • Regionale verschillen: Het aanbod van Disney Plus kan regionaal verschillen, wat betekent dat niet alle films en series beschikbaar zijn in alle landen waar de streamingdienst beschikbaar is.

Disney+ abonnement opzeggen in België

Als je je Disney Plus-abonnement wilt opzeggen, kun je dit op verschillende manieren doen:

 • Stap 1: Ga naar de Disney+ website:
  Ga naar de officiële Disney+ website en log in met je accountgegevens. Selecteer daarna je profiel.
 • Stap 2: Klik op "Account":
  Bovenaan de pagina vind je een menu met verschillende opties. Klik op "Account" om naar je accountinstellingen te gaan.
 • Stap 3: Klik op "Abonnement":
  Op de accountpagina vind je een overzicht van je accountinstellingen. Klik op "Abonnement" om naar de instellingen van je Disney+ abonnement te gaan.
 • Stap 4: Klik op "Abonnement opzeggen":
  Onder de opties voor je abonnement vind je de knop "Abonnement opzeggen". Klik hierop om je abonnement op te zeggen.
 • Stap 5: Bevestig je opzegging:
  Je krijgt de vraag of je de reden voor je opzegging wilt delen. Vul de enquête in (optioneel) en voltooi je opzegging.
 • Stap 6: Bevestigingsmail:
  Na het opzeggen van je abonnement ontvang je een bevestigingsmail van Disney+. Deze mail bevestigt dat je abonnement is opgezegd en dat je geen toegang meer hebt tot de content van Disney+.

Let op: als je je abonnement opzegt voordat je factureringsperiode is afgelopen, blijf je toegang houden tot de content tot het einde van de factureringsperiode. Als je je abonnement opzegt aan het einde van de factureringsperiode, verlies je toegang tot de content zodra de factureringsperiode is afgelopen.