Amazon Prime Video in België

Prime Video in België: een overzicht van de streamingdienst in ons land

Amazon Prime Video is een van de grootste en populairste streamingdiensten ter wereld. Ook in België heeft Amazon Prime Video zijn weg gevonden naar de huiskamers. Sinds de lancering van Amazon Prime Video in België hebben vele huishoudens deze streamingdienst omarmd. Het platform biedt een breed scala aan films, series en documentaires, en concurreert met andere streamingdiensten zoals Netflix, Disney+ en Apple TV+. We bespreken alles wat je moet weten over Amazon Prime Video in België, van het aanbod tot de kosten en van de voordelen tot de nadelen.

Amazon Prime Video in België

Aanbod Amazon Prime Video in België

Amazon Prime Video biedt een uitgebreid aanbod aan content voor Belgische kijkers. Naast internationale films en series, zijn er ook lokale producties en Europese content beschikbaar. Het aanbod wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe releases en exclusieve titels. Amazon Prime Video is een uitstekende keuze voor Belgische kijkers die op zoek zijn naar een gevarieerd aanbod van films en series, inclusief Amazon Originals. Met een betaalbaar maandelijks tarief en de mogelijkheid om content te downloaden voor offline kijken, biedt het platform een solide streamingervaring.

Populaire films op Amazon Prime Video in België

Wat kost een abonnement bij Amazon Prime Video in België?

Een abonnement op Amazon Prime Video kost in België € 2,99 per maand of € 25 per jaar. Er is een gratis 30-dagen proefperiode. Dit abonnement geeft je toegang tot het volledige aanbod en de mogelijkheid om op meerdere apparaten tegelijkertijd te kijken.

Prime
Prijs (per maand) € 2,99
Aantal schermen (gelijktijdig) 3
Downloads opslaan (aantal apparaten) 2
Beeldkwaliteit van stream 4k (2160p)
Volledige aanbod films & series
Kijken via tv, laptop, tablet & smartphone
Reclamevrij
 • Amazon Prime-abonnement (€ 2,99 per maand):
  Amazon Prime Video is onderdeel van het Amazon Prime-abonnement dat een reeks voordelen biedt aan abonnees, waaronder snelle, gratis verzending voor in aanmerking komende aankopen, onbeperkte toegang tot Amazon Prime Video, Amazon Prime Gaming en exclusieve toegang tot kortingen en aanbiedingen. In België bedragen de kosten van een Amazon Prime-lidmaatschap € 2,99 per maand of € 25 per jaar. Door te kiezen voor een jaarlijks abonnement, bespaar je 30% ten opzichte van de maandelijkse betaling.

Om je aan te melden voor een Amazon Prime-abonnement, ga je naar de Amazon-website en zoek je naar 'Amazon Prime'. Volg de aanwijzingen om je aan te melden en te beginnen met het genieten van de vele voordelen die Amazon Prime te bieden heeft.

Hoeveel kost Amazon Prime Video per maand via Telenet of Proximus?

Momenteel zijn er geen specifieke deals tussen Amazon Prime Video en Telenet of Proximus. Dit betekent dat je het standaardtarief van € 2,99 per maand rechtstreeks aan Amazon betaalt.

Onderdeel van Amazon Prime

Amazon Prime Video is slechts één van de vele voordelen die worden aangeboden onder het Amazon Prime-lidmaatschap. Dit zijn de andere voordelen die je kunt verwachten wanneer je je abonneert op Amazon Prime in België:

 • Gratis snelle verzending: Amazon Prime-leden profiteren van gratis snelle verzending op in aanmerking komende producten die op de Amazon-website worden verkocht. Dit omvat meestal gratis levering binnen één of twee dagen, afhankelijk van de locatie.
 • Early Access en Prime Exclusives: Amazon Prime-leden hebben vaak exclusieve toegang tot kortingen en aanbiedingen, evenals de mogelijkheid om 30 minuten eerder toegang te krijgen tot Lightning Deals op Amazon.
 • Prime Gaming: Prime-leden kunnen profiteren van gratis in-game content, gratis games en een gratis Twitch-kanaalabonnement elke maand via Prime Gaming, wat een aantrekkelijk voordeel is voor gamingliefhebbers.

Amazon Originals

Amazon Originals zijn exclusieve films, series en documentaires die speciaal zijn geproduceerd of gedistribueerd door Amazon Studios voor het Amazon Prime Video-platform. Ze zijn alleen beschikbaar voor Amazon Prime Video-abonnees en zijn vaak geprezen om hun hoge productiewaarden en creatieve verhalen. Enkele bekende Amazon Originals zijn The Boys, The Marvelous Mrs. Maisel en Tom Clancy's Jack Ryan.

 • The Boys - The Boys is een donkere en gewaagde superheldenserie gebaseerd op de gelijknamige stripboeken van Garth Ennis en Darick Robertson. De serie draait om een groep vigilantes die de corruptie van superhelden bestrijden, die door hun beroemdheid en macht hun grenzen zijn vergeten. De serie staat bekend om zijn gewaagde verhaal en gewelddadige scènes, die een kritische blik werpen op superhelden en de maatschappij.
 • The Marvelous Mrs. Maisel - Deze met meerdere Emmy Awards bekroonde komedie-dramaserie volgt het leven van Miriam 'Midge' Maisel, een huisvrouw in het New York van de jaren '50 en '60, die ontdekt dat ze een talent heeft voor stand-upcomedy. Geschreven en geregisseerd door Amy Sherman-Palladino, de maker van Gilmore Girls, staat de serie bekend om zijn snelle dialogen en de levendige weergave van het tijdperk.
 • Tom Clancy's Jack Ryan - Gebaseerd op de populaire boekenreeks van Tom Clancy, volgt deze actievolle politieke thriller de avonturen van Jack Ryan, een CIA-analist die ongewild in het veld wordt getrokken. John Krasinski speelt de hoofdrol als Jack Ryan en de serie staat bekend om zijn realistische actiescènes, intrigerende plotlijnen en sterke karakterontwikkeling.

Dit zijn exclusieve producties die je alleen op Amazon Prime Video kunt vinden.

Tips en tricks voor het kijken naar Prime Video in België

Hier zijn enkele handige tips en trucs voor het kijken naar Amazon Prime Video in België:

 • Personaliseer je profiel: Maak individuele profielen aan voor elk gezinslid, zodat iedereen gepersonaliseerde aanbevelingen krijgt op basis van hun kijkvoorkeuren.
 • Ouderlijk toezicht: Stel ouderlijk toezicht in om te bepalen welke content geschikt is voor kinderen en om te voorkomen dat ze toegang krijgen tot ongeschikte films of series.
 • Downloaden voor offline kijken: Maak gebruik van de downloadfunctie om je favoriete series en films op je smartphone of tablet op te slaan voor offline kijken tijdens het reizen of wanneer je geen internetverbinding hebt.
 • Kijk in de hoogste kwaliteit: Zorg ervoor dat je internetverbinding snel genoeg is om in de hoogste kwaliteit te kijken (4K HDR, indien beschikbaar). Pas indien nodig de videokwaliteit aan om buffering te verminderen.
 • Maak gebruik van de X-Ray-functie: Terwijl je kijkt, kun je de X-Ray-functie gebruiken om meer informatie te krijgen over acteurs, muziek en trivia van de film of serie.
 • Gebruik de Watch Party-functie: Organiseer een 'Watch Party' om samen met vrienden of familieleden op afstand dezelfde film of serie te kijken en te chatten.

Door deze tips en tricks te gebruiken, kun je het meeste uit je Amazon Prime Video-ervaring halen en genieten van de inhoud die deze streamingdienst te bieden heeft.

Voordelen van Amazon Prime Video

 • Gevarieerd aanbod: Amazon Prime Video biedt een breed scala aan films, series en documentaires, waaronder internationale en lokale content, wat zorgt voor een gevarieerde kijkervaring voor abonnees.
 • Amazon Originals: Prime Video staat bekend om zijn exclusieve Amazon Originals, die vaak hoogwaardige producties en unieke verhalen bevatten die je nergens anders kunt vinden.
 • Downloadfunctie voor offline kijken: Met Amazon Prime Video kunnen gebruikers hun favoriete content downloaden op mobiele apparaten om later offline te bekijken, wat handig is tijdens het reizen of wanneer er geen internetverbinding beschikbaar is.
 • Geen extra kosten voor 4K-content: In tegenstelling tot sommige andere streamingdiensten, rekent Amazon Prime Video geen extra kosten voor het bekijken van content in 4K Ultra HD-kwaliteit (indien beschikbaar).
 • Regelmatig bijgewerkt aanbod: Amazon Prime Video werkt zijn aanbod regelmatig bij met nieuwe releases en exclusieve titels, zodat abonnees altijd toegang hebben tot verse content om te ontdekken en te bekijken.

Nadelen van Amazon Prime Video

 • Beperkter lokaal en Europees aanbod: In vergelijking met sommige andere streamingdiensten, kan Amazon Prime Video een beperkter aanbod hebben van lokale en Europese films en series, waardoor kijkers mogelijk minder regionale content tot hun beschikking hebben.
 • Geen samenwerking met lokale telecomproviders: Amazon Prime Video heeft momenteel geen specifieke samenwerkingen met Belgische telecomproviders zoals Telenet of Proximus, wat betekent dat er geen bundeldeals of kortingen beschikbaar zijn voor klanten van deze providers.
 • Soms minder gebruiksvriendelijke interface: Hoewel de interface van Amazon Prime Video over het algemeen goed is, ervaren sommige gebruikers het als minder intuïtief en gebruiksvriendelijk in vergelijking met concurrerende streamingdiensten.
 • Beperkt aanbod van oudere films en series: Amazon Prime Video heeft de neiging zich meer te richten op recentere releases en exclusieve content, waardoor het aanbod van oudere films en series soms beperkt kan zijn.
 • Geen live sportevenementen: In tegenstelling tot sommige andere streamingplatforms, biedt Amazon Prime Video geen live sportevenementen aan. Kijkers die geïnteresseerd zijn in sport, moeten mogelijk andere diensten gebruiken om aan hun behoeften te voldoen.

Amazon Prime Video abonnement opzeggen in België

Als je besluit om je Amazon Prime Video abonnement op te zeggen, volg dan deze stappen:

 • Ga naar de Amazon Prime Video website en log in met je accountgegevens.
 • Klik op 'Account en lijsten' in de rechterbovenhoek van de pagina.
 • Selecteer 'Prime-lidmaatschap' uit het dropdown-menu.
 • Je komt nu op de pagina 'Beheer jouw Prime-lidmaatschap'. Scroll naar beneden en zoek naar het gedeelte 'Einde lidmaatschap en voordelen'.
 • Klik op de knop 'Lidmaatschap beëindigen' en volg de instructies om het opzegproces te voltooien.

Let op: Zorg ervoor dat je het abonnement opzegt vóór de volgende factureringsperiode om te voorkomen dat je nog een maand in rekening wordt gebracht.