Swoon 1992

  • 5.8 27 stemmen
  • 82 min
  • Drama
Trailer afspelen

In 1924 werd de 10-jarige Bobby Franks in Chicago ontvoerd en om het leven gebracht. Maandenlang was het Amerikaanse publiek in de ban van "the crime of the century', gepleegd door twee jonge mannen. SWOON reconstrueert aan de hand van oud archiefmateriaal en geënsceneerde beelden de rechtszaak die gevoerd werd tegen Nathan Leopold en Richard Loeb. Twee jonge jongens, studenten uit een welgesteld milieu, intelligent, joods en homoseksueel. Verstrikt in een homoseksuele releatie waarin criminele activiteiten werden beloond met seks. SWOON vertelt, in tegenstelling tot eerdere verfilmingen (Alfred Hitchcock baseerde ROPE (1948) op dezelfde geruchtmakende zaak), het verhaal van de daders. In een samenleving waar geen plaats was voor homoseksuele liefde zagen Nathan en Richard weinig kwaad in hun kleine criminaliteit. En hoewel dat tenslotte gruwelijk uit de hand liep bleven zij voortdurend hautain en emotieloos reageren, wat de gemoederen al net zo schokte als de moord.


Stream Swoon (1992) online in België

Wil je Swoon (1992) kijken? Is de film Swoon met Daniel Schlachet te streamen op Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, GoPlay, VRT MAX, Streamz of andere Belgische on-demand streamingdiensten? Op deze pagina vind je het overzicht van waar je Swoon kunt streamen, kopen, huren of downloaden via streamingdiensten in België.

Geen beschikbare streamingdiensten in België


Acteurs en actrices

Crew


  • Verschijningsdatum Vrijdag 11 september 1992
  • Speelduur 82 minuten
  • Genres Drama
  • Productie budget $250,000
  • Opbrengst $340,147
  • Trefwoorden Homophobia, Male homosexuality, Black and white, True crime, Real life, 1920s, Gay theme & Queer cinema.

Links IMDb The Movie Database Trakt.tv OpenSubtitles




Veelgestelde vragen

De film Swoon (1992) is momenteel niet te zien op Belgische streamingdiensten.

De film Swoon (1992) is momenteel niet beschikbaar om online te kijken op streamingdiensten in België.

De film Swoon (1992) is momenteel niet beschikbaar om te kopen op streamingdiensten in België.

De film Swoon (1992) is momenteel niet beschikbaar om te huren op streamingdiensten in België.

In België kan je Swoon (1992) legaal downloaden. Streamingdiensten zoals Netflix laten toe om een beperkt aantal films te downloaden. Het voordeel van downloaden in plaats van streamen is dat je de film Swoon (1992) offline kunt bekijken als je geen internetverbinding hebt. Je kan de film Swoon (1992) ook online downloaden via torrent-sites. Het is dan wel aangeraden een VPN te gebruiken.

Swoon (1992) is momenteel niet beschikbaar op Netflix in België.

Swoon (1992) is momenteel niet beschikbaar op Disney+ in België.

Swoon (1992) is momenteel niet beschikbaar op Amazon Prime Video in België.

Swoon (1992) is momenteel niet beschikbaar om te streamen op Apple TV+. Swoon (1992) is momenteel niet te koop of te huur op Apple TV in België.