Britain's Greatest Codebreaker 2012

  • 6.1 27 stemmen
  • 84 min
  • Documentaire Drama Historisch
Trailer afspelen

Alan Turing is de geniale Britse wiskundige die een belangrijke rol speelde bij het breken van de Duitse marine-Enigma-code tijdens de Tweede Wereldoorlog, waardoor aantoonbaar miljoenen levens werden gered. De prestaties van Turing werden tijdens zijn leven niet erkend. In plaats daarvan werd hij uiteindelijk behandeld als een gewone crimineel, omdat hij homoseksueel was in een tijd waarin homoseksuele handelingen een misdaad waren. In 1952 werd hij veroordeeld wegens 'grove onfatsoenlijkheid' met een andere man en werd hij gedwongen een zogenaamde 'organotherapie' te ondergaan: chemische castratie. Twee jaar later pleegde hij op 41-jarige leeftijd zelfmoord met cyanide. Alan Turing werd tot een vreselijke wanhoop en vroege dood gedreven door de natie waarvoor hij zoveel had gedaan om te redden.


Stream Britain's Greatest Codebreaker (2012) online in België

Wil je Britain's Greatest Codebreaker (2012) kijken? Is de film Britain's Greatest Codebreaker met Ed Stoppard te streamen op Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, GoPlay, VRT MAX, Streamz of andere Belgische on-demand streamingdiensten? Op deze pagina vind je het overzicht van waar je Britain's Greatest Codebreaker kunt streamen, kopen, huren of downloaden via streamingdiensten in België.

Beschikbare streamingdiensten gevonden in België

Momenteel kun je Britain's Greatest Codebreaker (2012) streamen op Magellan TV. Het is mogelijk om de film Britain's Greatest Codebreaker te kopen op Apple TV. Britain's Greatest Codebreaker (2012) is te huur op Apple TV om online te kijken.

Stream Britain's Greatest Codebreaker (2012) gratis
Koop Britain's Greatest Codebreaker (2012)
Huur Britain's Greatest Codebreaker (2012)

Acteurs en actrices

Crew


  • Verschijningsdatum Woensdag 17 oktober 2012
  • Speelduur 84 minuten
  • Genres Documentaire, Drama & Historisch
  • Productiebedrijven Story Center Films, Furnace & Channel 4 Television
  • Productielanden United Kingdom
  • Trefwoorden Suicide, World war ii, Genius, Cryptographic device, Biography, Male homosexuality, Cryptologist, Cryptography & Computer science.

Links IMDb The Movie Database Trakt.tv OpenSubtitles




Veelgestelde vragen

De film Britain's Greatest Codebreaker (2012) met Ed Stoppard is te streamen op Magellan TV. Britain's Greatest Codebreaker (2012) is te koop op Apple TV. Britain's Greatest Codebreaker (2012) kan je in België huren op Apple TV.

Momenteel kun je Britain's Greatest Codebreaker (2012) streamen op Magellan TV in België. De mogelijkheid om deze film gratis te kijken hangt per streamingdienst af van het abonnementsmodel. Voor de meeste films zijn Nederlandstalige ondertiteling of audio beschikbaar.

De film Britain's Greatest Codebreaker (2012) is te koop op streamingdienst Apple TV. Het is aangeraden de film te kopen als je deze meerdere keren wilt kijken. Je hebt dan de mogelijkheid de film onbeperkt te kijken. De prijs die je moet betalen is afhankelijk van de titel en de beeldkwaliteit van de koopfilm.

Je kan de film Britain's Greatest Codebreaker (2012) huren op Apple TV. Als je kiest om deze film te huren dan heb je de mogelijk deze gedurende een bepaalde huurperiode online te kijken.

In België kan je Britain's Greatest Codebreaker (2012) legaal downloaden. Streamingdiensten zoals Netflix laten toe om een beperkt aantal films te downloaden. Het voordeel van downloaden in plaats van streamen is dat je de film Britain's Greatest Codebreaker (2012) offline kunt bekijken als je geen internetverbinding hebt. Je kan de film Britain's Greatest Codebreaker (2012) ook online downloaden via torrent-sites. Het is dan wel aangeraden een VPN te gebruiken.

Britain's Greatest Codebreaker (2012) is momenteel niet beschikbaar op Netflix in België.

Britain's Greatest Codebreaker (2012) is momenteel niet beschikbaar op Disney+ in België.

Britain's Greatest Codebreaker (2012) is momenteel niet beschikbaar op Amazon Prime Video in België.

Britain's Greatest Codebreaker (2012) is momenteel niet beschikbaar om te streamen op Apple TV+. Je kan de film Britain's Greatest Codebreaker (2012) met Ed Stoppard kopen of huren op Apple TV in België.